sábado, 10 de enero de 2009

Hikikomori

Els Hikikomori (aïllament) estan tancats a la seva habitació, evitant qualsevol contacte amb l'exterior. Només miren la televisió, escolten música, naveguen per Internet, juguen a videojocs i dormen. No volen tenir contacte humà, ni tan sols amb la seva família (amb qui comparteixen casa però no veuen mai).

Però fora d'aquest "món" que han creat, hi ha el món real on continua la vida. No deixen que ningú entri a la seva habitació, no parlen amb ningú, no surten mai.

Al Japó hi ha més d'un milió, un de cada deu joves japonesos estan tancats a la seva habitació. Han decidit apartar-se totalment de la societat, del món i sentir com passa la vida... a fora. A Catalunya ja hi ha dos casos coneguts.

Jordi Faura ha portat aquesta història a la villarroel; n'és el director juntament amb Abel Coll. En un escenari que consta d'un sol decorat, metal·litzat pels costats i pel sostre, per escenificar l'aïllament i unes portes que es van obrint i tancant segons l'escena. El tema és interessant i l'obra està ben enfocada i mostra com se senten aquests joves amb bastanta claredat.

No hay comentarios: