jueves, 30 de octubre de 2008

"Per què el brainstorming és una tonteria?"

Ens han explicat infinites vegades que el brainstorming és una tècnica creativa molt efectiva per produir idees en grup. Ara la Doctora Amantha Imber diu que el brainstorming "no és més que una tonteria" en un article publicat a la revista Contagious.

Crec que hi ha aspectes d'aquest article que són vàlids, com per exemple que a vegades les millors idees sorgeixen en solitari. Però segurament no cal dramatitzar i dir que aquesta tècnica inventada per Osborn no serveix per res. Les idees que diuen alguns poden servir de trampolí per tenir altres idees. A més a més, la combinació de la imaginació i del pensament col·lectiu fa arribar a obtenir millors conclusions. Sempre i quant, tots els components del grup tinguin una actitud positiva i s'esforcin en la qüestió. Els consells que dóna l'autora sobre la tècnica del shifting també són interessants.

1 comentario:

Wake. dijo...

Osborn i Gordon van formular el brainstorming al 1930 com una técnica QUANTITATIVA no QUALITATIVA. El seu objetiu és obtenir moltes idees però no que siguin "bones". Una vegada acaba la sessió, es treballa en solitari per afinar alguns dels camins plantejats...SEMPRe ha sigut aixì.També és cer que avui en dia, reunir 6-8 persones del equip és dificil.Per això practiquem mès el "bistorming" (entre 2)