sábado, 1 de noviembre de 2008

No Hunger

"Acción contra el Hambre" vol que Al Gore, últim premi Nobel de la Pau, es comprometi amb un problema molt greu en el món: la desnutrició. Per això, i després de veure la gran repercussió que va tenir el documental del 2006 Una verdad incómoda, volen que realitzi una pel·lícula sobre aquest drama, que provoca la mort de 5.000.000 de nens cada any.

L'ONG ha posat en marxa una campanya multimèdia creada per Shackleton. Han creat una pàgina web on qualsevol de nosaltres pot firmar per demanar a un dels homes més mediàtics del món, que porti a terme la pel·lícula. A més a més d'Espanya, la campanya es llençarà als EUA, Anglaterra, França i Canadà.

Tant de bo la campanya sigui eficaç i aconsegueixi el seu objectiu. Tot i així, és molt complicat trobar una solució. Mentre preferim viure ignorant el problema, pensant que tothom és tan afortunat com nosaltres no aconseguirem res. Mentre els més poderosos dels països més importants del món segueixin girant la cara, no aconseguirem res. La desnutrició queda sepultada sota temes que es fan dir "actualitat"... Els telenotícies, les portades dels diaris... són sobre les eleccions dels EUA i la crisi. Crisi, crisi i més crisi. Sí, també és un problema... però sembla que ja no existeixin al món desastres naturals, zones en conflicte, terroristes, pobresa, desnutrició... Ara ens preocupa que aquest any no poguem comprar-nos tanta roba, anar de viatge, no poder anar a sopar fora tan sovint... No perquè mirem cap a un altre cantó el problema desapareixerà. Alguns intentem ser conscients de la situació i volem canviar-la, no ens enganyem, poc aconseguirem.

Però intentem-ho, que diuen que mica en mica s'omple la pica. Jo ja he firmat.

No hay comentarios: