domingo, 16 de noviembre de 2008

Què

Què, el nou musical dirigit per Àngel Llàcer, amb música de Manu Guix i guió d'Àlex Mañas. És un musical en català, de petit format i protagonitzat per 6 joves.

Explica la història de 5 menors d'edat, delinqüents per causes molt diferents, que participen en un programa de conscienciació de valors per aconseguir una segona oportunitat i així reinsertar-se socialment. L'encarregat d'aquest programa és un jove tutor, que s'implica a fons perquè els nois tornin a tenir il·lusió i, malgrat les dificultats que suposa aquesta primera feina, no es dóna per vençut a la primera de canvi.

Situacions commovedores i coreografies divertides, amb baralles, discusions, amor... Tot això acompanyat de la brillant música de Manu Guix. Em va semblar molt original que els músics estiguin a dalt de l'escenari, a la vista de l'espectador durant tota l'obra, com si fos un estudi de gravació.

Les interpretacions dels personatges són molt entregades i naturals. L'escenografia està molt ben treballada, és molt original i llunyana de convencionalismes. Hi ha una estructura metàl·lica que fa que el ritme en els canvis d'escena sigui àgil. Durant l'obra es van fent projecccions, de gran qualitat i frescura que li donen dinamisme a la història.

Potser el vocabulari usat en algunes de les cançons està forçat i és de rima fàcil i l'alt contingut de valors fa que en alguns moments es converteixi en tòpic. Tot i així és una obra divertida i vital, amb un molt bon guió i una gran escenografia, digna competidora de qualsevol de les altres ofertes de musicals que trobem en cartellera. Us la recomano.

1 comentario:

MIREIA dijo...

Té bona pinta!
Tinc ganes de veure aquest musical...