martes, 25 de noviembre de 2008

Sempre reps molt més del que dones

Com cada any per aquestes dates ahir es va presentar l'anunci de La Marató de TV3. És un spot d'uns cinc minuts (que es pot veure per Internet i a partir del dijous en els cines) i una versió d'un minut (que es pot veure per la tele).
Ha estat creat per Bassat Ogilvy i compta amb un càsting de grans actors de la talla d'Abel Folk, Lluís Soler i Rosa Novell. L'anunci és d'una qualitat molt alta de mitjans tècnics, artístics i de difusió dignes del món cinematogràfic. Han fet una barreja de material documental i de ficció on es mostra a un nen que està a punt d'ofegar-se a un llac i és salvat per un granger i el seu fill. Per agrair aquesta acció, el ric pare del nen s'ofereix a pagar l'educació del que l'ha salvat, que estudiarà Medicina. Al cap d'uns anys, el nen ofegat s'ha convertit en primer ministre britànic, és Churchill i té un greu problema de salut. Se li subministra una medicina nova, la penicilina, descoberta curiosament pel fill del granjer, Fleming.
Els publicitaris que han creat l'spot, diuen que és una llegenda que corre per Internet i alguns metges diuen que se'ls hi ha explicat durant la carrera. Sigui verídica o no, la força que hi ha darrere aquest concepte "sempre reps molt més del que dones", queda clar, perfectament exemplificat amb la campanya i és l'eslògan per la lluita contra les malalties mentals greus.
Està clar que, per tots aquests motius, personalment el considero una gran peça però també crec que la versió que passen per televisió no és prou clara. La història no s'acaba d'entendre bé en la versió curta (si no has vist la llarga). A La Marató col·labora molta gent que no es conectarà a Internet per veure l'anunci complet i tinc la sensació que aquest any no ha impactat tant com en d'altres anys (per mí, el del 2006 és un dels millors). També tinc la sensació que ara si no fas una versió curta i una llarga per Internet no ets ningú, i crec que en alguns casos és oportú i en d'altres no. Això no treu que no consideri que la història i la producció per descomptat, són molt bones.

No hay comentarios: